• rezidencija

Alidino westfalsko varivo od suhog graška s dimljenim kobasicama (za 4 osobe)

Updated: Oct 2

Alida Bremer



Sastojci

  • 4 dimljene suhe kobasice (Westfalci uzmu Mettendchen, ali i neke naše domaće će biti dobre)

  • 300 grama dimljenog špeka, kožicu na kojoj je špek sačuvati za kuhanje

  • pola žličice sode bikarbone

  • 300 grama sušenog graška, potopljenog preko noći u vodi

  • 4 srednje velika krompira

  • 1 vezica zeleni za juhu (celer, mrkva, poriluk, peršin)

  • 500 ml mesnog temeljca

  • 500 ml povrtnog temeljca

  • 3 grančice mažurana

  • svježe mljeveni papar

  • sol


  1. Grašak skupa s vodom u kojom se otapao i kojoj se doda pola žličice sode bikarbone kuhati oko pola sata na laganoj vatri

  2. Na kockice izrezati krompir, vezicu zeleni za juhu i špek, a suhe kobasice na ploške; mažuran počupati s grančice

  3. Poslije pola sata kuhanja dodati u grašak kožicu na kojoj je bio špek, krompir, povrće, peršin i mesni temeljac, pa sve lagano kuhati još 15 minuta

  4. U međuvremenu na tavi bez masnoće propržiti kockice špeka i ploške kobasice, pa ih, kad su dobro sa svih strana propržene, politi povrtnim temeljcem i sve dodati u varivo.


Začiniti po želji i posuti mažuranom

27 views0 comments

Recent Posts

See All