top of page
  • Writer's picturerezidencija

Hassan Blasim na FEKP-u


Pisac Hassan Blasim, novi gost DHKP-ove rezidencije, sudjeluje na ovogodišnjem Festivalu europske kratke priče. Pozivamo Vas na njegove nastupe u Zadru i Zagrebu.


U Zadru, u petak 7. lipnja u 21.30, Hassan Blasim nastupa u FEKP-ovu programu Novi vjetrovi, u kojem sudjeluju i Mladen Blažević, Aleksandra Filipović, Želimir Periš i Roberto Vodanović Čopor. Razgovor i čitanje u Kazalištu lutaka Zadar moderiraju Sven Popović i Andrija Škare.

 

U Zagrebu, u nedjelju 9. lipnja u 20 sati, Hassan Blasim, uz Lidiju Deduš. Zorana Ferića i Lucu Kozinu, gost je razgovora i čitanja Na početku (i na kraju) bijaše priča. Program se održava u Vintage Industrial Baru, a moderiraju ga Sven Popović, Roman Simić, Korana Svilar i Andrija Škare.

 

Hassan Blasim (Bagdad, 1973.) dolazi u Finsku kao izbjeglica 2004. godine. Proza ovog „možda i najvećeg živućeg arapskog proznog pisca“, kako je pisalo u The Guardianu, posljedica je sudara svijeta iz kojeg je potekao i onoga u kojem danas živi. Piše Zapadnom oku neugodne priče koje su groteskne, morbidne, prepune krvi, klanja, ali i nevjerojatne topline, humanosti i magičnosti. U njegovim svjetovima magijska i mitska bića žive rame uz rame s ubojicama, izbjeglicama i ljudima koji jednostavno žele voditi dostojanstven život. Djela su mu prevedena na više od dvadeset jezika, a u Hrvatskoj je objavljenja njegova knjiga priča Irački Krist (Fraktura, 2016., s engleskog prevela Mihaela Velina).

9 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page