top of page
  • Writer's picturerezidencija

DHKP-ova rezidencija: poziv za 2023. godinu



POZIV ZA BORAVAK U DHKP-ovoj REZIDENCIJI ZA KNJIŽEVNE PREVODIOCE I PISCE

Društvo hrvatskih književnih prevodilaca (DHKP) raspisuje natječaj za boravak u DHKP-ovoj rezidenciji za prevodioce i pisce, u 2023. godini. Ovaj DHKP-ov rezidencijalni program namijenjen je književnim prevodiocima koji žive izvan Hrvatske i prevode hrvatske autore na strane jezike i stranim piscima čija se djela prevode na hrvatski jezik.


Cilj rezidencije je omogućiti gostu rad u mirnom okruženju i sudjelovanje u književnim festivalima, tribinama, susretima s piscima, prevoditeljima i studentima, te upoznavanje sa zagrebačkom kulturno-umjetničkom scenom.

Boravak uključuje besplatan smještaj i dnevnu naknadu od €20.


Rok za prijave: prijave za 2023. primaju se do popunjenja kapaciteta; rezidencija će primiti između 8 i 15 rezidenata.


Trajanje boravka: 1-4 tjedna


Opis rezidencije: Soba s kupaonicom u stanu smještenom u centru Zagreba, s pristupom zajedničkoj kuhinji.


Uvjeti: Za boravak u DHKP-ovoj rezidenciji mogu se prijaviti književni prevodioci i pisci koji su objavili barem jedno književno djelo ili prijevod.


Doprinosi: osvrt/pjesma/esej koji će biti objavljen na DHKP-ovom blogu.


Postupak za prijavu: Prijava treba sadržavati biografiju, bibliografiju, pismo motivacije te naziv djela na kojem će autor ili autorica raditi tijekom boravka u Zagrebu. Prijava se šalje na adresu: rezidencija@dhkp.hr


Rezidenti dolaze u rezidenciju na poziv DHKP-a i prijavom na ovaj natječaj. U oba slučaja selekciju kandidata vrše upravni odbor DHKP-a i koordinatorica projekta.



Kontakt: Ursula Burger, koordinatorica projekta i Erika Koporčić, voditeljica ureda DHKP-a


Prijavom na rezidenciju autori ili autorice daju suglasnost DHKP-u da se njihovi osobni podaci obrađuju isključivo za potrebe rezidencije i vezanih aktivnosti, te da se njihovo ime objavi na internetskoj stranici, a DHKP rezidentima jamči tajnost svih osobnih podataka koje oni sami ne žele objaviti.

Projekt financira Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske




86 views0 comments
bottom of page